Afgelopen week in de MooiRooiKrant; De kinderfysio over de kindervoet; Feit of

[ad_1]

Afgelopen week in de MooiRooiKrant;
👶🦶De kinderfysio over de kindervoet; Feit of Fabel

Tenenlopen is een normale variatie bij het net lopende kind: Feit!

De eerste 3-6 maanden is het normaal dat kinderen regelmatig op de tenen lopen. Na die periode is er soms sprake van relatief korte achillespezen en kan middels kinderfysiotherapie gericht geoefend worden (normale voetafwikkeling). In andere gevallen is er sprake van gedrag, waarbij onder andere meer tenenlopen gezien wordt bij kinderen in het Autistisme Spectrum Stoornis.

Als het kind begint met lopen zijn (hoge) schoenen nodig ter ondersteuning van de enkel: Fabel!

Als kinderen klaar zijn om te gaan lopen dan zijn de enkels sterk genoeg om het lichaam(sgewicht) te dragen. Het is per kind afhankelijk of ze het in meer of mindere mate fijn vinden om op schoenen te lopen.

Aan de platvoeten van mijn kind van 2 moet wat gedaan worden: Fabel!

Bijna alle kinderen tot 2 jaar hebben ingezakte voeten. Bij een leeftijd van 5 jaar is er bij 30-40% nog steeds sprake van platvoeten terwijl slechts 10% van de 12-jarige kinderen platvoeten hebben. De platvoet neemt dus naarmate het kind ouder wordt af. Wanneer een kind bij een ‘soepele platvoet’ op de tenen staan ontstaat normaliter een holle voet, indien dit niet gebeurd is het aan te raden een specialist te bezoeken.

Heeft u specifieke vragen of de kindervoet of het looppatroon van uw kind? Stel u vraag hieronder 👇 of bel vrijblijvend naar 0413-471227 ☎️.

Voor meer informatie kijk op https://fysiotherapiedemeierij.nl/kinderfysiotherapie.[ad_2]