Corona beleid Fysiotherapie de Meierij

Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen, zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen plaatsvinden. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF/ SKF goedgekeurd protocol. Veiligheid voor u en voor ons staat altijd voorop!

We hebben onze ruimtes en organisatie erop ingericht om veilige zorg te kunnen verlenen. Dat doen we onder meer door 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren, hygiënisch te werken en controle op Coronaklachten. Indien we (tijdens behandelen) geen 1,5m afstand kunnen houden tot elkaar zal de therapeut in overleg met u bespreken of en welke er aanvullende maatregelen nodig zijn.

Waar u rekening mee kunt houden:

 • Vergeet niet een eigen handdoek mee te nemen;
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige medewerkers op;
 • Bij onduidelijkheid omtrent het Coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar, wanneer mogelijk.
 • Het dragen van een mondkapje is voor de therapeut en patiënt in onze praktijken niet verplicht. U kunt echter wel aangeven als u zich comfortabeler voelt als de therapeut een mondkapje draagt, wanneer u wordt behandeld en 1,5 meter afstand niet aangehouden kan worden.

22-10-2021 – Loslaten Coronamaatregelen

Sinds enkele maanden zijn er geen beperkende maatregelen omtrent het COVID-19 virus in onze praktijk. De enige geldende regel op dit moment is: Bij klachten die kunnen wijzen op een Coronabesmetting: blijf thuis en laat u testen!

Bent u positief getest? Dan dient u in quarantaine te gaan. Dit geld zowel voor gevaccineerde als niet-gevaccineerde patiënten. U kunt na het afnemen van een negatieve coronatest weer een afspraak bij ons inplannen.

26-06-2021 – Beleid omtrent mondkapjes

Onze praktijk neemt de adviezen over van het RIVM en branchevereniging KNGF / SKF. Met het landelijke openingsplan komen er ook een aantal maatregelen bij de fysiotherapeut te vervallen. Zo hoeven u en de therapeut geen mondkapje meer te dragen, kunt u met begeleider naar de therapeut komen en kunt u zich omkleden in onze kleedkamers. Wel wordt u gevraagd om uw handen goed te desinfecteren, anderhalve meter afstand te bewaren en de looproutes te volgen.

07-10-2020 – Beleid omtrent mondkapjes

Gedurende behandelingen dragen wij een mondkapje. Wij zouden het op prijs stellen als u ook een mondkapje draagt wanneer u naar onze praktijk komt.

02-10-2020 – Beleid omtrent mondkapjes

Het kabinet heeft het dringende advies gegeven om mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes. Wat betekent dit voor je bezoek aan ons?

Allereerst blijft de regeling gelden dat patiënten met klachten passend bij corona de afspraak afmelden. Voor patiënten zonder klachten is het dragen van een mondkapje niet verplicht. We hebben onze ruimtes en organisatie erop ingericht om veilige zorg te kunnen verlenen. Dat doen we onder meer door 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren, hygiënisch te werken en controle op Coronaklachten. Indien we (tijdens behandelen) geen 1,5m afstand kunnen houden tot elkaar zal de therapeut in overleg met u bespreken of en welke er aanvullende maatregelen nodig zijn.

Heeft u geen klachten en wilt u wel een mondkapje dragen, dan bent u hier uiteraard vrij in. U kunt dan zelf een mondkapje meenemen.

Wij blijven de actuele ontwikkelingen rondom het gebruik van mondkapjes volgen en zullen, indien nodig, de regeling voor het gebruik van mondkapjes aanpassen. In bovenstaande richtlijn volgens wij onze regiopartner, Ziekenhuis Bernhoven.

05-05-2020 – Opschalen fysiotherapie

Vanaf woensdag 6 mei gaan we de fysiotherapeutische zorg verantwoord opschalen. Bestaande cliënten worden persoonlijk op de hoogte gebracht door hun eigen fysiotherapeut en hoeven dus zelf een contact op te nemen. Nieuwe cliënten kunnen online zelf een afspraak inplannen of bellen naar 0413-471227.

We houden jullie op de hoogte van huidige ontwikkelingen, dus houd onze berichtgeving in de gaten.

Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen, zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF/ SKF goedgekeurd protocol. Veiligheid voor u en voor ons staat altijd voorop!

Is het veilig om naar Fysiotherapie de Meierij te komen?
Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om jou zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

Welke maatregelen zijn er getroffen?
Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in uw elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

 • Gebruik bij binnenkomst onze handdesinfectie, deze is zichtbaar aanwezig in de praktijk;
 • Volg de looprichting in het pand welke in zichtbaar is door de pijlen op de grond;
 •  Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider (die wacht in de auto);
 • Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
 • Verlaat het pand direct na afloop van de behandeling;
 • Vergeet niet een eigen handdoek mee te nemen;
 • Kleed u thuis om, de kleedruimtes zijn gesloten;
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige medewerkers op;
 • Koffie- en theefaciliteiten zijn buiten gebruik;
 • Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

Beschermingsmiddelen
Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van de persoonlijke situatie en behandeling. Als u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op.

Naast de E-consults die op dit moment plaatsvinden, komen er nu verantwoorde mogelijkheden om stapsgewijs de fysieke behandelingen mogelijk te maken.

31 maart 19.00

Zojuist heeft Minister-president Rutte bekend gemaakt dat het merendeel van de coronamaatregelen wordt verlengd t/m 28 april. Dit betekend dat t/m 28 april geen ‘hands on’ behandelingen uitgevoerd mogen worden.

Om toch de nodige hulp te kunnen bieden, ook na operaties, zullen we als praktijk gebruik maken van telefonische en/of videoconsulten. Ook kunnen we, indien hier vraag naar is, voor iedereen een specifiek oefenschema op maat maken wat thuis uit te voeren is.

Verder zijn we aan het kijken naar andere mogelijkheden om online informatie met onze patiënten te delen.

Onze praktijk blijft dagelijks telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 17:00 op 0413-471227 of via email; info@fysiotherapiedemeierij.nl

❗️Maak een afspraak voor een online videoconsult ❗️

Om u ook in deze tijd zo goed mogelijk vooruit te kunnen helpen is het belangrijk dat wij als fysiotherapiepraktijk ons flexibel opstellen. Juist nu willen we laten zien dat we er ten alle tijden voor u zijn, zelfs nu we de mensen niet meer fysiek in de praktijk mogen ontvangen. Hoe kunnen we, na de aanscherping van de richtlijnen omtrent fysiek contact, toch kwalitatieve zorg leveren richting onze patiënten?

ONLINE ADVIES & BEGELEIDING

Daarom zullen wij per direct zoveel mogelijk van de afspraken via beeldbellen laten verlopen. Dit houdt in dat wij niet meer jouw rug, hamstrings of enkels kunnen behandelen, maar we kunnen je nog wel helpen. Je hebt tenslotte zelf de meeste invloed op het herstel van je blessure.

De antwoorden op gestelde vragen zoals:
– Waar heb ik last van?
– Hoe lang gaat het duren?
– Wat mag ik wel of niet doen? En hoe zorg ik ervoor dat het zo snel mogelijk beter wordt?

Deze vragen kunnen wij prima beantwoorden via beeldbellen. Daarnaast kunnen we samen nieuwe oefenschema’s doornemen en bestaande oefenschema’s evalueren en aanpassen. Hiervoor maken wij gebruik van Physitrack Nederland, te gebruiken op je computer of te downloaden als app op je tablet of smartphone. Ook jouw persoonlijk op maat gemaakte oefenschema is hierin terug te vinden zodat je in deze tijd niet stil hoeft te zitten.

Je kunt bellen (0413-471227) of mailen met de praktijk (info@fysiotherapiedemeierij.nl) of maak gebruik van onderstaand contactformulier. Dus heb je klachten of andere vragen? Hopelijk horen we snel van je!

https://fysiotherapiedemeierij.nl/fysiotherapie-tijdens-de…/

Wellicht ook interessant voor u: Corona revalidatie