Fiets- en tuiniertips!! De zon schijnt weer en de krokussen beginnen bovengron

🌸Fiets- en tuiniertips!!

De zon schijnt weer en de krokussen beginnen bovengronds te komen. De fiets wordt weer uit de garage gehaald en het tuingerei wordt klaargemaakt om de tuin voorjaarsklaar te maken.

De start van het voorjaar brengt met de heerlijke zonnestralen een hoop voordelen met zich mee, maar heeft ook tot gevolg dat het aantal rug- en knieklachten toeneemt. Let dus goed op hoe u fietst en tuiniert!

Als u een periode niet gefietst hebt, zorg er dan voor dat u rustig begint; bouw afstanden rustig op en zorg ervoor dat u in een lage versnelling en in een rustig tempo begint. Als u trap-ondersteuning heeft; gebruik 'm net dat kleine beetje extra. Hiermee voorkomt u dat de druk op de knieën van standje 0 binnen een week naar standje 'overbelast' gaat.

Zorg dat u ook met tuinieren goed nadenkt over uw houding. Natuurlijk, bij iedereen is bekend dat 't tillen vanuit de knieën van belang is. Kijk echter ook eens naar de stokken van uw bezem of uw hark; deze zijn vaak te kort. Heeft u keurig vanuit uw knieën gebukt om al het onkruid te wieden en harkt u dat onkruid vervolgens bij elkaar met een te korte hark: uw rug is alsnog de dupe!

Na deze tips bent u voorjaars-proof! Namens Fysiotherapie de Meierij; een fijn weekend, fiets rustig, tuinier verstandig en geniet van het heerlijke zonnetje!