Kinderen leren in de meeste gevallen spelenderwijs. Omrollen, kruipen, lopen, springen, fietsen, zwemmen en schrijven zijn stappen in de motorische ontwikkeling. Soms verloopt de ontwikkeling van een kind echter niet zo vanzelfsprekend. Als een kind niet ‘gewoon’ mee kan doen met leeftijdsgenootjes, kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan.

Als gevolg hiervan kunnen naast motorische, ook sociaal-emotionele problemen ontstaan (zoals faalangst en een verminderd zelfvertrouwen). Kinderfysiotherapie kan bij zowel motorische als sociaal-emotionele problematiek uitkomst bieden en één ding staat daarbij centraal: dat uw kind gewoon kind kan zijn.

Kinderfysiotherapie nodig? Overleg met de kinderfysiotherapeut!

Weet je niet zeker of kinderfysiotherapie nodig is voor je kind, of wil je graag even overleggen? Onze kinderfysiotherapeuten staan voor je klaar! Vul het onderstaande formulier in om een terugbelverzoek aan te vragen. We nemen dan zo snel als mogelijk contact op.

Onze kinderfysiotherapeuten doen onderzoek en geven voorlichting. Met gerichte oefeningen kunnen zij uw kind daarnaast mogelijk helpen bij het aanleren van motorische vaardigheden, lichaamshoudingen en/of het omgaan met kortdurende of blijvende beperkingen. Het begrip ‘kind’ wordt hierbij ruim gehanteerd: van 0 t/m 18 jaar.

Het observeren en onderzoeken van uw kind gaat spelenderwijs, in een veilige sfeer. Het kind laat daarbij zien wat zijn of haar motorische kwaliteiten en beperkingen zijn. Dit geeft de kinderfysiotherapeut inzicht in de mogelijke bewegingsproblemen die er zijn. Soms wordt nader onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de beweeglijkheid van de gewrichten, of test de kinderfysiotherapeut of de motoriek van uw kind past bij zijn of haar leeftijd.

Soms is advies of voorlichting voldoende. Wanneer behandeling noodzakelijk is, wordt per kind bekeken naar wat voor uw kind passend is. Binnen de behandeling staat uw kind centraal, maar als ouder wordt u hier nauw bij betrokken. Uw kind leren we zijn of haar motoriek te verbeteren met passend spelmateriaal en daarnaast krijgen uw kind en u mogelijk adviezen voor dagelijkse situaties en andere (spel)activiteiten. Anders dan bij volwassenen is de kinderfysiotherapie gericht op het spelenderwijs verbeteren en oplossen van de bestaande motorische problematiek.

Kijkend naar de vergoeding is het zo dat, ongeacht of u als ouder basis- of aanvullend verzekerd bent, vanuit de overheid is vastgesteld dat uw kind tot 18 jaar recht heeft op 18 behandelingen. Deze behandelingen worden door ons automatisch bij de zorgverzekeraar gedeclareerd en Fysiotherapie de Meierij heeft contracten bij alle zorgverzekeraars, zodat u als ouder hier geen omkijken naar heeft. Mochten deze 18 behandelingen niet toereikend zijn dan kan daarnaast de aanvullende verzekering van de ouders aangesproken worden (afhankelijk van de aanwezigheid van deze aanvullende verzekering). Als ouder houdt u ook uw eigen budget, uw kind heeft zijn/haar eigen budget.

Terugbelverzoek Kinderfysiotherapie

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Wellicht ook interessant voor u: Kinderen met DCD / Regelmatig vallen / Tenen lopen