Kinderen welke motorisch achterblijven (bijvoorbeeld bij sport, spel, lopen of zwemmen)

De motorische ontwikkeling van een kind bevat veel variatie en heeft een grote spreiding voor het behalen van mijlpalen. Het ene kind heeft nou eenmaal wat meer tijd nodig dan de ander. Na een leeftijd van ongeveer 2 jaar heeft het kind de meeste basisvaardigheden onder de knie. Daarna komen er natuurlijk weer nieuwe vaardigheden met telkens nieuwe uitdagingen. Als u kind moeite heeft met een vaardigheid, betekent dat niet meteen dat daarvoor kinderfysiotherapie noodzakelijk is.

Wanneer wel?

Fysiotherapie kan bij verschillende motorische vaardigheden hulp bieden. Denk hierbij aan haperingen tijdens de gymles, het buiten spelen of fietsen. Gooien en vangen, mikken op een voorwerp, springen, zwemmen, rennen maar ook tijdig stoppen / afremmen zijn voorbeelden van grof motorische vaardigheden. Ook bij fijn motorische vaardigheden zoals bij bijvoorbeeld het aan -/ uitkleden kunnen wij helpen.

Uw zoon of dochter kan met één vaardigheid moeite hebben, maar meestal zien we dat een patroon waardoor het terug komt bij vergelijkbare vaardigheden. Komen jullie er samen niet uit of wil je dat wij een keer meekijken,  neem dan contact op.