‘Piekperiode van hooikoortsseizoen begint eind mei’

[ad_1]

Hallo lente, hallo hooikoorts? Fysiotherapie de Meierij helpt!

Bijna iedereen wordt vrolijk van de lente, want wanneer de zon lekker begint te schijnen en we massaal naar buiten trekken, steekt mogelijk bij u en 20% van de Nederlanders de hooikoorts de kop weer op. Fysiotherapie de Meierij zorgt echter voor een forse afname van hooikoortsklachten middels Medical Taping.

Hoe?
Door het aanbrengen van de Medical Tape worden naast hulpademhalingsspieren ook huidgedeelten die een segmentale relatie hebben met de longen ontspannen, waardoor de overprikkeling van de longen en bronchiën aanzienlijk verminderd wordt. Er worden 4 stroken Medical Tape geplakt (2 op de rug en 2 op de borst), welke nauwelijks zichtbaar zijn onder de kleren.

Resultaten na ons eigen praktijkonderzoek.
Een aantal jaar geleden zijn wij gestart met deze vorm van Medical Taping. Cliënten werd gevraagd om de mate van hooikoortsklachten een cijfer te geven, vóór en ná de Medical Taping-interventie (10 = maximale hinder, 0 = geen hinder). Vóóraf was de gemiddelde score 8, nadien was de score verbeterd tot 1,5 ; een flinke verbetering!

Voorkomen beter dan genezen
De Medical Tape wordt in totaal 3x geplakt (à €15,00 per keer). De Medical Tape kan helpen bij een forse afname van de klachten. Dat is goed nieuws, want de lente is te leuk om door te brengen met een loopneus, niesbuien, jeuk en rode ogen. Voor meer informatie of een afspraak belt u met 0413-471227 of kijk op https://fysiotherapiedemeierij.nl/.

‘Hallo lente, dag hooikoorts!’.

https://www.nu.nl/…/piekperiode-van-hooikoortsseizoen-begin…

 

‘Piekperiode van hooikoortsseizoen begint eind mei’

De piekperiode van het graspollenseizoen begint rond 25 mei. Hierdoor is de kans op hooikoortsklachten tot eind juni zeer groot, melden Weeronline, Wageningen University & Research en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zaterdag.
[ad_2]