Corona revalidatie

Voor uitgebreide informatie over Coronazorg de Meierij klik hier.

Na een COVID-19 infectie is er vaak sprake van meerdere gezondheidsklachten, onder andere; spierzwakte, stem- en slikproblemen, gewichtsverlies, concentratie- en slaapproblemen en gevoelens van angst. Samenwerking tussen verschillende hulpverleners is daarom dus van groot belang bij Covid-19 revalidatie. Binnen gezondheidscentrum de Meierij is hiervoor een een speciaal multidisciplinair revalidatieteam opgezet. Dit team bestaat uit de longtherapeuten van Fysiotherapie de Meierij, Dietistenpraktijk Suzanne Bekkers, Oefentherapie de Meierij, Ergotherapie van Dam, TRIAS psychologie en logopedie Schijndel. Door binnen dit team de laatste inzichten betreft de COVID-19 revalidatie te delen wordt er volgens de nieuwste ontwikkelingen gewerkt.

Revalidatie

De revalidatie wordt in beginsel gestart voor 3 maanden. Bij aanvang, na 6 weken en bij 3 maanden wordt spierkracht, conditie en vermoeidheid gemeten. Op die manier wordt de voortgang inzichtelijk gemaakt. Door tijdig in het revalidatieproces de therapie bij te schaven kan er op eigen niveau gestreefd worden naar een goed herstel! Naast de kracht- en conditietrainingen worden ademhalings- en ontspanningsoefeningen geven en is er lotgenotencontact.

Voor de regio Sint-Oedenrode, Schijndel en omliggende dorpen, kunnen we spoedig de zorg bieden die patiënten nodig hebben. Voor een intake of overige informatie kunt u bellen op 0413-471227 of of klik hier om direct een bericht te sturen.

Kosteloos telefonisch spreekuur voor vragen

We merken dat er veel vragen zijn omtrent aanhoudende vermoeidheidsklachten en problemen met de belasting en belastbaarheid. Patiënten krijgen na ontslag vanuit het ziekenhuis (meestal) voedings- en beweegadviezen voor in de thuissituatie. Eenmaal thuis blijkt dat het uitvoeren van deze adviezen veel onzekerheid en vragen oproept;

  • Voer ik de oefeningen correct uit?
  • Is het normaal dit ik zo moe word?
  • Moet ik een pauze nemen of juist doorgaan bij vermoeidheid?
  • Hoe snel kan ik resultaat van de oefeningen merken?
  • Ik heb geen eetlust, is dat erg en komt dit weer terug?
  • Ik ben bang om mezelf in te spannen, tot hoe ver kan ik gaan?

Voor deze en andere vragen hebben we een kosteloos belspreekuur opgericht waarin vragen gesteld kunnen worden over de fysieke problemen na een Covid-19 infectie. We kunnen telefonisch oefeningen en kleine aanpassingen geven waarmee er in de thuissituatie geoefend kan worden. Wanneer dit (na een tijdje) niet voldoende blijkt kan er gekeken worden naar een vervolgconsult of bij een afwijkend beloop wordt een afspraak bij de (huis)arts geadviseerd.

Het telefonisch spreekuur wordt gehouden door Wilma Thijs, longtherapeut gespecialiseerd in Covid-19 revalidatie. Wekelijks kan er op dinsdag en vrijdag tussen 13:00 uur tot 14:00 uur gebeld worden met het algemeen telefoonnummer van Fysiotherapie de Meierij, 0413-471227. Uiteraard kan er bij vragen ook op een ander tijdstip contact worden opgenomen.

Gerelateerde informatie