Bij Fysiotherapie de Meierij zijn we in staat om diverse aandoeningen duidelijk in beeld te brengen door middel van echografie. Hiermee kunnen we opnamen maken van onder andere pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten.

Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en u de behandeling te geven die daarbij hoort. Eventueel kunnen we u doorverwijzen naar de huisarts of specialist. Ook kunnen we tijdens het behandeltraject het herstel volgen door gedurende deze periode af en toe echografisch onderzoek te doen.

Een aantal van onze therapeuten zijn gespecialiseerd in echografie. Wilt u hier een afspraak mee maken? Neem dan contact op met Fysiotherapie de Meierij of lees verder over aanvullende informatie omtrent het maken van een echo en echografie

De fysiotherapeut gebruikt een echografisch onderzoek naast het reguliere onderzoek. Hierdoor kan de fysiotherapeut duidelijk en snel de oorzaak van je pijn achterhalen. Op deze manier kan een passend behandelplan gemaakt worden.

 • Ontsteking;
  Bijvoorbeeld peesontstekingen na overbelasting, slijmbeursontstekingen of ontstekingen in de gewrichten bij reuma.
 • Rupturen;
  Spierscheuringen, volledig of gedeeltelijk, zijn te zien op de echo.
 • Vochtophopingen;
  Vaak samenhangend met ontstekingen of direct na een trauma.
 • Dislocaties;
  Gewrichten die uit de kom zijn, zoals een schouderluxatie.
 • Cystes;
  Een Cyste is een ingekapselde hoeveelheid vocht die een beperking in een gewricht of pijn tot gevolg kan hebben.

De fysiotherapeut gaat met een echokop over het lichaamsdeel waar je klachten hebt. Op een scherm het gebied in beeld gebracht. Het echografisch onderzoek duurt maximaal een half uur. Het doet geen pijn en is niet schadelijk voor je lichaam. De fysiotherapeut bespreekt direct de uitslag van het onderzoek.

Echografie kost niets extra. Het is onderdeel van je fysiotherapiebehandeling.