Heeft u al jaren last van die steeds terugkerende tenniselleboog? Heeft u pijn in de pezen van de knie wanneer u intensief sport? Sinds eind 2014 biedt Fysiotherapie de Meierij u Shockwave-therapie; dé oplossing bij al uw peesklachten.

Stefan Hendriks en Danny Koekkelkoren zijn de therapeuten gespecialiseerd in Shockwave bij Fysiotherapie de Meierij. Wilt u direct een afspraak met Stefan of Danny maken, neem dan contact op met Fysiotherapie de Meierij of lees verder over aanvullende informatie omtrent Shockwave-therapie .

Shockwave is het behandelen van pijnlijke zones met schokgolven. Deze golven verplaatsen zich via het Shockwave-apparaat door de huid naar het te behandelen gebied en zorgen lokaal voor een verbeterde stofwisseling en bloedcirculatie. Het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd om te herstellen en de pijn af te laten nemen. Veelvoorkomende peesklachten zijn o.a. hielspoorklachten in de hak, een Jumpers Knee, achillespeesontstekingen, een tennisarm of verkalkingen in de schouder.

Shockwave in combinatie met echografie

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie de Meierij zijn in staat om middels echografie nauwkeurig te bepalen waar het probleemgebied zich bevindt. Deze aanvulling zorgt er voor dat de Shockwave-behandeling op exact de juiste plek uitgevoerd wordt, met een optimaal resultaat tot gevolg. De behandeling duurt 5-15 minuten, afhankelijk van het aantal te behandelen punten. Tussen 2 behandelingen zit een periode van 5-10 dagen om het lichaam te laten herstellen.