Ik heb overgewicht

Men spreekt van overgewicht wanneer er sprake in van een verhoogd BMI. Overgewicht kan verminderd of verholpen worden door goede voeding, meer bewegen en het aanpakken van het probleem waardoor u uzelf slechter voelt.

Ik wil gezonde voeding

Om af te vallen is een combinatie van voldoende beweging en gezonde voeding vereist. Voor gespecialiseerd voedingsadvies op maat werkt Fysiotherapie de Meierij samen met diëtistenpraktijk Suzanne Bekkers, ook gevestigd in Gezondheidscentrum de Meierij.

Rustmetabolismemeting

De rustmetabolismemeting wordt berekend hoeveel zuurstof nodig is voor de verbranding van vet, koolhydraten en eiwitten. Door de meting wordt duidelijk wat het Kcal verbruik in rust is en kan er een dieet op maat gemaakt worden.  Deze test is uiterst geschikt voor mensen die ondanks een beperkte Kcal inname en dieet geen resultaat boeken.

Ik wil meer bewegen

Voldoende beweging is voor iedereen belangrijk. Wanneer u voldoende beweegt voelt u uzelf sterk en fit. De conditie wordt beter en de spieren en botter worden sterker. Hierdoor wordt u minder snel moe en slaapt u beter. Bij een verhoogd BMI is bewegen extra belangrijk voor de gezondheid. Door goede en voldoende lichaamsbeweging wordt de kans op een hoge bloeddruk, hart-0 en vaatziekte, suikerzieken en gewrichtsklachten aanzienlijk verminderd. Ook wanneer er sprake is van andere lichamelijke aandoening kan er onder begeleiding van een fysiotherapeut gewerkt worden aan uw gezondheid.

Samen met de fysiotherapeut wordt bekeken welke doelen u heeft. Er zal samen met u een plan opgesteld worden waarin besproken wordt welke hoeveelheid inspanning juist is en wat u naast de begeleiding van de fysiotherapeut in de praktijk zelf kunt doen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen enz. Per 1-1-2020 is er tevens een GLI-coach / therapeut werkzaam binnen Fysiotherapie de Meierij.

Wellicht ook interessant voor u: Astma / Nek en/of rugklachten / Schrijfproblematiek / Artrose