Cursus Shantala Babymassage

Het masseren van je kindje kan je meer zelfvertrouwen geven en je intuïtie ontwikkelen. Het geeft een moment van rust en aandacht voor elkaar. Heerlijk voor je baby, maar ook voor jezelf. Fysiotherapie de Meierij biedt op de locatie in Sint Oedenrode de cursus Shantala Babymassage aan!

Babymassage is een ontspannende en rustige bezigheid voor zowel de baby als de ouder/verzorger. Babymassage is eenvoudig om te leren, iedereen kan het. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van ieder 1,5 uur. Baby’s in de leeftijd van 6 weken en 9 maanden kunnen samen met een ouder/verzorger deelnemen.

Bijeenkomsten

In de lessen leer je de technieken van babymassage en komen praktische tips aan bod. Daarnaast wordt er iedere bijeenkomst een onderwerp behandelt. Zoals bijvoorbeeld de motorische ontwikkeling, lichaamstaal van de baby en emmeren in de Tummy Tub.

Effecten

Shantala babymassage heeft voor zowel je baby als voor de ouder/verzorger een ontspannende invloed. De relatie tussen jou en je baby wordt versterkt en je leert de lichaamstaal van je baby beter te begrijpen. Door je baby regelmatig te masseren slaapt hij/zij rustiger en dieper, de spijsvertering wordt beter, darmkrampjes en overstrekking verminderen.

De babymassage heeft invloed op de hormoonproductie. Als resultaat daarvan is er vermindering van de hoeveelheid stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Daarnaast is er een verhoging van het hormoon oxytocine. Dit hormoon speelt een grote rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Zowel bij de baby als de ouder/verzorger is er een stijgende productie van dit hormoon.

Cursus Shantala Babymassage
Tummy Tub - Babymassage

Aanmelden

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor een cursus babymassage bij fysiotherapie de meierij neem dan contact met ons op. De cursus babymassage wordt verzorgd door team kinderfysiotherapie.

Datum kiezen
Via onze wachtlijst kunt u uw voorkeursdatum en dagen doorgeven!
(Klik hier)

Meebrengen tijdens de cursus?
• Hydrofiel luier (voor na het emmeren in de Tummy Tub)
• 2 grote badhanddoeken
• Afsluitbaar bakje voor massageolie
• Voeding voor de baby
• Voor jezelf makkelijke kleding

Prijzen zijn inclusief massageolie en ouderhandleiding van de babymassage.