Wanneer pijn , angst ( om te bewegen) en spanning de klachten waarvoor u bij de fysiotherapeut komt erg belemmeren, kan ReAttach uitkomst bieden. Het werkt via denkopdrachten, waarbij tegelijk op handen zacht getrommeld wordt. Het is, een milde en rustige therapie.

ReAttach is geschikt voor mensen die problemen hebben met prikkelverwerking. Dit kan leiden tot gevoelens van angst, depressiviteit en ernstige vermoeidheid. Er kan moeite zijn met het houden van overzicht en met het plannen van activiteiten. Vaak reageren mensen meer emotioneel dan ze zelf zouden willen. Door het verbeteren van de prikkelverwerking wordt geleerd om snel en adequaat spanning en gebeurtenissen te verwerken en te relativeren.

Inhoudelijk wordt gewerkt aan het zelfbeeld, in relatie tot de belangrijkste personen in het leven van degene die de behandeling ondergaat. Ook kunnen mensen met problemen ( bijvoorbeeld met bewegen of spraak) de opdracht krijgen om zich een voorstelling te maken van de gewenste situatie. Bij het voorstellen van een beweging wordt dit ‘motor imaging’ genoemd. Hierdoor kan het later uitvoeren van de beweging vergemakkelijkt worden.

Gemiddeld genomen worden er 5 sessies gegeven van 30-45 minuten en wordt dit geïntegreerd in de fysiotherapeutische behandeling.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar Fysiotherapie de Meierij.

Wellicht ook interessant voor u: Voorkeurshouding / Regelmatig vallen / Tenen lopen / Kinderfysiotherapie